Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

50. 22,23-9-2007
Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στα πλαίσια του έτους Καζαντζάκη με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού , στην Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης.


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων , το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. έγινε παρουσίαση των βιβλίων «Γύρω απ’ τον Καζαντζάκη» του Θανάση Παπαθανασόπουλου και «Η γυναίκα στο έργο του Καζαντζάκη» του Γιώργου Σταματίου , των εκδόσεων Καστανιώτη.
Οι συγγραφείς παραβρίσκονταν στην παρουσίαση με μικρές εισηγήσεις , ενώ την συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.


Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε φιλολογικό μνημόσυνο στην προτομή του συγγραφέα και στις 7.30 μ.μ. προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Ν. Καζαντζάκης» του Τάσου Ψαρά που προσφέρθηκε ευγενικά από τον δημιουργό. Με αφορμή το ντοκιμαντέρ μίλησε η φιλόλογος Παναγιώτα Μηλίτση και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Παράλληλα στην παραλία της Στούπας λειτουργούσε η κινητή έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με θέμα τον Καζαντζάκη καθώς και μικρή έκθεση βιβλίων.
Την διοργάνωση των εκδηλώσεων είχε αναλάβει ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΤΡΟΥ (Μεσσηνιακή Μάνη) σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της Καλαμάτας , ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.






























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου