Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

57. 7 -12-2007
Έτος αφιερωμένο στον Ν. Καζαντζάκη το 2007 με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα.
Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» κα η «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ» σε συνέχεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Στούπα, αυτή τη φορά με την συνεργασία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» και την υποστήριξη του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ διοργανώσαν μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Καζαντζάκη.


Η εκδήλωση, είχε δυο ενότητες . Ξεκίνησε με παρουσίαση βιβλίου και συνέχισε με προβολή κινηματογραφικής ταινίας.
Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας Θανάσης Αγαθός μίλησε για το βιβλίο του «ΑΠΟ ΤΟ «ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ZORBAS THE GREEK» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ». Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε με τον συγγραφέα, για το δημοφιλέστερο έργο του Καζαντζάκη, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ταινία του Λευτέρη Χαρωνίτη
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ , ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ». Η παρουσία τόσο του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, όσο και του Μεσσήνιου διευθυντή φωτογραφίας Σάκη Μανιάτη ήταν μοναδική ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση με θέμα την δημιουργία της ταινίας αλλά και τη ζωή και το έργο του συγγραφέα γενικότερα.
Το συντονισμό της βραδιάς είχε η δημοσιογράφος Ηρώ Λυμπέρη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ στο Κέντρο Ενημέρωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στο κτίριο των Σχολών Παπαφλέσσα ( Φαρών και Κρήτης- είσοδος από Ηροδότου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου