Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

149. 8 Νοεμβρίου 2014

Το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ο Πολιτιστικός Αντίλογος διοργάνωσαν εκδήλωση, στην οποία ο καθηγητής  Σταμάτιος Κριμιζής 
μίλησε με θέμα:  
«Αναζήτηση της Εξόδου στον Γαλαξία: Η 37ετής Οδύσσεια των Διαστημοπλοίων Voyager 1,2»

Ο κύριος Σταμάτιος Κριμιζής είναι Ακαδημαϊκός, Έδρα Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας, και ομότιμος διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. 
Η εκδήλωση,  θα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 
το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 7.30 μ.μ.




Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής ανελυσε την προσπαθεια της ερευνητικης ομαδας που εστειλε το διαστημοπλοιο Voyager εκτός ηλιακού συστήματος και τις ανακαλύψεις που έχουν γίνει με βάση τις μετρήσεις που στέλνει εδώ και 37 χρόνια  
Είναι εντυπωσιακό σήμερα με τις γνώσεις που έχουμε, το πώς τότε μπόρεσαν να στείλουν ένα μηχάνημα που ακόμα συνεχίζει να στέλνει μετρήσεις στην Γη απέχοντας 170 φόρες την απόσταση Γης-Ήλιου. 
Μίλησε για τους δορυφόρους που ήδη είναι σε τροχιά γύρω από άλλους πλανήτες συλλέγοντας στοιχεία  και για την καινούργια προσπάθεια που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και που είναι όπως είπε, το όνειρο του, δηλαδή την αποστολή διαστημοπλοίου προς τον Ήλιο το οποίο με μια θερμική ασπίδα θα καταφέρει να πλησιάσει τόσο κοντά ώστε να μας δώσει πληροφορίες άγνωστες μέχρι τώρα.

Απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία. Στην συνηθισμένη ερώτηση για το αν είμαστε μόνοι μας στο διάστημα απάντησε με εκείνη την απλότητα που διακρίνει τους πολύ μεγάλους επιστήμονες : «Ένα γνωρίζω. Ότι δεν γνωρίζω» 

https://www.facebook.com/events/355737684603034/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου