Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

143. Πανόραμα Ντοκιμαντέρ "ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΙΣ"


Το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» ηταν αποτέλεσμα συνεργασίας τεσσάρων πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Ο Πολιτιστικός Αντίλογος, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, το Φεστιβάλ Μηδέν και το Καλλιτεχνικό Στέκι,  είναι τέσσερις ομάδες ανθρώπων που έχουν στο ενεργητικό τους εκδηλώσεις λόγου και μουσικής ,  κινηματογραφικές παραστάσεις, παρουσιάσεις video art και εικαστικές εκθέσεις.
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα θεσμό, να δώσουν την δυνατότητα στους πολίτες της Καλαμάτας αλλά και σ’ όλους τους επισκέπτες να έλθουν σ’ επαφή με τον κόσμο του ελληνικού και ξένου ντοκιμαντέρ. Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτέλεσε η πρωινή εκπαιδευτική ζώνη που έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να παρακολουθήσουν ταινίες τεκμηρίωσης και να συναντήσουν δημιουργούς μέσα απ’ τις διαλέξεις και τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις προβολές. Το Πανόραμα περιελαβε επίσης μια ημέρα αφιερωμένη στη γαστρονομία και ένα αφιέρωμα στην μετανάστευση.

 Το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» έγινε πραγματικότητα, χάρις στην αμέριστη και εξ αρχής στήριξη της ιδέας από την Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας, τη στήριξη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τις συνεργασίες με τα καταξιωμένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της χώρας  και την προσφορά των ταινιών αφιλοκερδώς από τους δημιουργούς τους. Σημαντικό ρόλο επίσης  στην ύπαρξη του Πανοράματος έπαιξαν οι επιχειρήσεις της πόλης της Καλαμάτας που το υποστήριξαν, καθώς και όλοι οι χορηγοί επικοινωνίας. 







http://issuu.com/tekmiriosis/docs/programma


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου